Hvad er breakdance – introduktion til denne fede dansetype

DansensHus.dk  » Meget mere Dans »  Hvad er breakdance – introduktion til denne fede dansetype
0 Comments
Hvad er breakdance - introduktion til denne fede dansetype

Breakdancing er en af de fedeste dansetyper. Det er en streetdance, der blev populært i 1970'erne af afroamerikanske, latino- og asiatisk-amerikanske unge i New York City.

Breakdancing kan laves til alle typer musik, men det er oftest forbundet med hip hop musik. Breakdancers bærer normalt specielle sko kaldet "breaking shoes" eller "boogaloo shoes." De bærer også sports-bh'er eller -veste for at beskytte deres arme og bryst.

Breakdancing kan laves alene eller sammen med en partner. Danseren vil lave bevægelser oven på den anden persons hænder.

Hvad er nogle af de bedste film om breakdance?

Breakdancing er en dansestil, der har eksisteret i mange år. Det er også kendt som B-boying, som er et udtryk, der blev givet til det af medierne.

Der er så mange forskellige film om breakdance derude. De bedste er normalt dokumentarfilm eller biopics om berømte dansere og deres livshistorier.

Nogle af de bedste film om breakdancing inkluderer:

– "Breakin'" (1984)

– "Beat Street" (1984)

– "Flashdance" (1983)

– "Breakin' 2: Electric Boogaloo" (1984)

– "Planet Bboy" (2016).

Hvad er en bboy eller bgirl?

En bboy eller bgirl er en person, der praktiserer og udfører breakdance-stilen af dans.

Udtrykket "breakdance" er en kombination af ordene "breaking" og "dance".

Breakdancing er en form for streetdance, som opstod i USA i løbet af 1970'erne. Den består af fem hovedkategorier: toprock, downrock, power moves, freezes og vindmøller.

Hvad er de mest populære breakdance-moves?

Et af de mest populære breakdance-moves er vindmøllen. For at gøre det skal du vende din krop til en cirkel og bevæge dine arme i en cirkulær bevægelse. Du kan bruge dette træk til at vise dine færdigheder eller som et åbningstræk ved en b-boy-kamp.

Et andet populært breakdance-træk er hovedspin. Det gøres ved at dreje hovedet rundt på den ene hånd og derefter skifte hænder, før du gentager det med den anden hånd. Dette gøres normalt i forbindelse med andre bevægelser som vindmøller eller flares.

Breakdancing har eksisteret i årtier og har udviklet sig fra kun at være en hobby til en international kunstform, som folk over hele verden brænder for.

Hvorfor breakdancer folk?

Breaking er en form for moderne dans, der opstod i USA i løbet af 1970'erne.

Breaking er en type streetdance og er karakteriseret ved akrobatiske bevægelser.

Udtrykket "at bryde" kan referere til at bryde væk fra en partner, bryde fri af begrænsninger eller nedbryde barrierer.

Breaking opstod som en udløber af swingdans med popping og låsning kombineret med bevægelser fra gymnastik og kampsport.

Der er mange grunde til, at folk breakdancer:

-At udtrykke sig -At vise deres evner frem foran et publikum -At holde sig i form og have det sjovt

Hvad er historien om breakdance?

Breakdancing er en streetdance, der opstod i 1970'erne i USA. Det blev skabt af afroamerikanere, der var en del af hiphop-kulturen.

Breakdancing blev populært som et resultat af film som "Beat Street" og "Breakin'", som viste breakdansere, der udfører deres bevægelser på byens gader. Disse film hjalp også med at popularisere breakdance blandt andre etniske grupper, herunder Puerto Ricans, Hispanics og asiater.

Hvordan breakdancer du?

Breaking er en dansestil, der opstod i de afroamerikanske og latinamerikanske samfund i New York City, USA. Det ses ofte som en udtryksform, hvor danserens bevægelser afspejler deres følelser.

Brydning kan udføres alene eller sammen med en anden person. Danseren vil typisk indgå i en "toprock", hvor de lægger hænderne på gulvet og bevæger fødderne i takt til musikken. Når de er klar, vil de så gå ind i en "downrock", som er, når de begynder at knække ved at bevæge fødderne hurtigt op og ned på jorden. Danseren vil typisk gøre dette i omkring 10 sekunder, før han vender tilbage til toprock-positionen og gentager denne proces igen.

Hvor startede breakdancing?

Breakdancing er en form for streetdance, der opstod i 1970'erne. Den var påvirket af mange forskellige former for dans, såsom tap, jazz og gymnastik. Breakdancing involverer kompleks koreografi og akrobatik.

Det menes, at breakdance opstod i New York City og blev skabt af afroamerikanere og Puerto Ricans.

Hvem er nogle berømte breakdancers?

Der er mange kendte breakdancers, der har skabt sig et navn. Nogle af dem er:

-Tony Hawk

-Shane O'Shea

– Bobby Berosini


Registreringsnummer DK3740 7739