Hvad er hip hop dans – introduktion til denne fede dansetype

DansensHus.dk  » Meget mere Dans »  Hvad er hip hop dans – introduktion til denne fede dansetype
0 Comments
Hvad er hip hop dans - introduktion til denne fede dansetype

Hip hop dans er en type dans, der startede i 1970’erne og har udviklet sig gennem årene. Det er kendetegnet ved “meget atletiske” bevægelser og kan ses i forskellige stilarter som at bryde, låse, poppe og vinke.

Hip hop dans er en type dans, der opstod i 1970’erne og har udviklet sig gennem årene. Det er kendetegnet ved “meget atletiske” bevægelser. Forskellige stilarter som at bryde, låse, poppe og vinke er alle typer hiphop-dans.

Hvordan starter man en hiphop-time?

Dette er et spørgsmål, der er blevet stillet af mange mennesker. Det er ikke nemt at svare på, fordi der er så mange forskellige hiphop-klasser derude. En ting er dog sikkert: Du skal finde en god klasse til dit niveau.

Der er tre niveauer af hiphop klasser: begyndere, mellemliggende og avancerede. Hvis du aldrig har taget nogen form for dans før, så ville det være bedst at starte med begynderniveauet.

Hvad er hovedelementerne i hiphopdans?

Hip hop dans er en type dans, der opstod i USA i løbet af 1970’erne. Den var påvirket af mange dansestile, men primært breakdance.

Hovedelementerne i hiphopdans er:

– Fodarbejde: Fodarbejde er det vigtigste element i hiphop, og det kan bruges til at skabe forskellige mønstre og former.

– Breaking: Breaking er en streetdance-stil, der udviklede sig fra New York City i 1970’erne. Det er kendetegnet ved hurtigt, indviklet fodarbejde og akrobatiske bevægelser som flips, spark og headspin.

– Locking: Locking er en streetdance-stil, der udviklede sig fra Philadelphia i 1970’erne. Det er karakteriseret ved oprejst holdning, præcist fodarbejde og flydende armbevægelser med håndbevægelser eller “tegn”.

– Popping: Popping er en streetdance-stil, der udviklede sig fra Los Angeles i 1980’erne. Det er kendetegnet ved hurtige bevægelser med vægt på.

Hvad er nogle fede moves i hiphop-dansen?

Nogle seje bevægelser i hiphop-dans involverer hoved, hænder og fødder. Hovedet bruges til at lave interessante former med kroppen. Hænder bruges til bevægelse og viser danserens stil. Fødder bruges til forskellige bevægelser og skridt.

Hvad består en hiphop-time af?

En hiphop-klasse er en form for dans, der kombinerer elementer af jazz, funk og afroamerikansk folkesprog. Den inkorporerer hiphop-kultur og byder typisk på popning, låsning og breaking.

Klassen undervises normalt i en gruppe med en live DJ eller musik i baggrunden. Eleverne bliver undervist i dansestilens grundlæggende trin og bevægelser samt nogle variationer. Det grundlæggende læres normalt på omkring seks uger eller deromkring, før eleverne kan gå videre til mere komplicerede træk.

Er hip hop dans en partner eller solodans?

Hiphop er en partnerdans. Dansere skal arbejde sammen for at skabe hiphop-moves.

Dansen foregår ofte solo, men det er ikke det samme som at danse alene. For at skabe hiphop-moves skal man arbejde med en partner, og det er derfor, det kaldes en partnerdans.

Hvad er de grundlæggende bevægelser i hiphop-dans?

De grundlæggende bevægelser i hiphop-dans inkluderer:

– “The Freeze”: Dette er et signaturtræk, der normalt udføres i slutningen af en rutine. Danseren fryser på stedet, ofte med det ene ben i vejret.

– “The Pop and Lock”: Det er her, du bøjer dine knæ, og dukker derefter dine hofter så højt som muligt, mens du låser dine arme lige.

– “The Nae Nae”: Når du gør dette træk, dykker du lavt ned til jorden og kommer så op igen. Det kaldes også en “dab”.

Hvad er de forskellige stilarter af hiphop-dans?

Hip hop dans er en type dans, der har udviklet sig gennem årene. De forskellige stilarter kan klassificeres i fire hovedkategorier: gade, hus, vandhane og låsning.

Street style er den mest populære type hiphop-dans og kan ses i musikvideoer som “In Da Club” af 50 Cent. Husstilen er mere moderniseret og kan ses i musikvideoer som “Walking on Sunshine” af Katy Perry. Tap-stilen er mere rytmisk med fokus på fodarbejde som det ses i “The Greatest Showman” af Hugh Jackman og Locking er en mere flydende form for hiphop, der blev skabt i fængsler som en måde at udtrykke sig på.


Registreringsnummer DK3740 7739